22 November 2013 3 kemon

post setahun sekali apa cite lah kan

Assalamualaikum..hik hik, memang lama nak arwah aku tak update.Sebab masa aku banyak untuk keja, keluarga rehat dan tido dan tengok anak.


yes..tengok anak.

Anak-anak aku takda dengan aku,Mak aku yang jaga sebab aku keje syif tak menentu.Macamana la aku nak hanta anak aku gi taska or hntar uma orang.Cakap la aku ni pandai beranak je, tak pandai jaga anak, tp jauh sudut hati aku, aku rndu anak- anak aku setiap saat.Nak hire maid aku tak mampu, nak hantar taska kang takut didera, nak rotate jaga dengan suami, dia pun kadang kene duti la, so aku risau kalau hntar uma orang untuk jaga anak-anak aku, takut dideranya.tak sanggup aku.

Susa payah mengandung pastu tengok anak dapat permanent damage tak ke luluh hati tu?Dari aku letak anak aku kat orang, baik aku suruh nenek diaorang jaga, so aku tahu dorg dapat bagi kasih-sayang.

Kadang2 mulut orang senang je cakap,macam tadi aku keje, nurse tanya aku ,"Dr , anak dr tak duduk dengan doktor ke?'.aku jawab, 'aah'..pastu aku da tahu dia nak cakap aku ni pandai mengandung je, aku terus je cakap , 'aah, saya ni memang pandai beranak je tak pandai jaga anak.".lagi puas hati aku ..Sebab bagi aku, kau tak kat tempat aku jangan sembang lebih la..

Hati mak mana yang tak rindu anak dia..tipu lah sangat, Aku berazam nak amek dorang bila aku tamat housemanship nanti,or mungkin aku keje dekat Segamat je la..senang.habis cite.


12 July 2013 16 kemon

Kelahiran yang ditunggu

Serasa aku lama nak arwah aku dah tak update.aku rasa orang pon da tak heran kot dengan blog ni.,
Whatever it is,aku da selamat lahirkan anak-anak aku

Da sebulan almost 2 bulan da dorang.And yes now aku da keje selepas sebulan lebih cesar.
Aku lahirkan dorang secara cesar sebab 1st twin breech presentation.

Lepas delivery, perut aku nauzubillah teruk gler.Tak lawa langsung..Depresss tengok perut sendiri tapi tengok 2 gebu tu , aku pujuk2 jugak la hati ni

1st twin- 2.55kg,2nd twin 2.8kg.Both of them laki.Masa nak bersalin, aku sempat lagi cakap kat suami tak nak mengandung lagi.ahahahaha.

Ni gambar dorang lah.Mana dan je aku letak.Sorang adam, sorang emier.Yang tembam Emier.Tapi bila makin besar, dua-dua da nak tembam.

Dorang tak tinggal dengan aku.Sedih gila :((








13 March 2013 9 kemon

28th weeker

Sekarang aku almost 28 week dan genap seminggu aku baru keluar hospital sebab preterm contraction.
2 hari kat ward, makanan serius tak sedap.Kah kah...

Tocolytic: check!!
Dexa: Check!!

sakit oww dexa....

Now anak aku pandai dah main-main dengan aku..Kalau usik sikit ti balas balik..Kadang tengah jalan aku rasa orang bole perasan perut aku bergerak-gerak macam ada alien lam tu..tetiba senget.

Kerja macam biase tapi kalau bagi aku tido aku prefer tido lah..Cuma sekarang aku kerja lagi banyak duduk,clerk case duduk, review duduk, round ward duduk..Sebab kaki and pinggang super sakit.

Barang bayi sesen hawau pon aku tak beli lagi sebab kadang aku rasa macam awal tapi aku ni tak sedar diri twin kene beli barang awal sebab anak2 aku tu macam time bomb anytime bole letop kebabom...

Tapi obviously perut aku besar gila, setiap kali jalan orang mesti tengok perut aku baru tengok aku.Kah kah...

Well, to readers, doakan aku dapat bersalin normal dan cukup bulan.Tu aim aku lah,dapat sorang sorang berat 2kg pon jadi lah.

Halalkan segala apa yang diberi.Mohon ampun atas segala sila
14 January 2013 7 kemon

pregnancy and headaches

Aku seorang manusia yang memang ada sakit kepala dan migraine...Ye dua yang beza..Migraine lagi power, sakit kepala kau bole blah lagi.

Bila mengandung sakit kepala aku lagi power sebenarnya..Orang lain mabuk2, aku tak, aku kurang sangat mabuk2 tu, tapi tang sakit kepala serah kat aku...

Panadol dengan aku macam bole jadi rakan usaha sama..Memang banyak.Dah tu aku nak tahan sakit kepala?Kau gila...dengan bayi menangis kat ward,tambah sakit kepala memang tak seirama la.

Setiap kali shift malam memang power aku punya sakit kepala.Minyak yoko2, minyak Afiat, u name it la..Aku da tak payah beli minyak wangi..Gucci Rush aku pon da habis...So sekarang tiap malam and siang
laki aku bau minyak angin je kat aku.HHHHAHAHAHAHHA.

Kesian dia,orang lain bau isteri wangi2, aku bau minyak angin..Tapi apakan daya.



03 January 2013 10 kemon

sebab tak kerja

Disebabkan semalam aku postcall maka hari ni aku cuti tapi cuti aku xle gerak gi mana2 sebab aku ada training megacode kejap lagi..zalim betul bagi aku training masa aku tengah cuti ...Da 2x aku kene..

So here it is yang aku janji2 manis mu kan kepada kau orang..stalker and reader..

kih kih..

ni masa konvo aku....ni la laki aku..wahahahaha..



gambarajah bawah ni pula anak aku masa 14minggu kot...Minggu depan ni aku scan latest nanti aku tepek..

Bila pregnant twin mesti orang cakap loya muntah aku double..Tapi alhamdulillah, aku takda alahan...Ngidam loya sikit2 adalah...Tapi ekstrim sampai tak gi keje tu insyaAllah takda.

Tapi perut aku memang obvious sikit la sebab aku twin.Kaki aku pon bengkak..Kalau kerja malam konpom aku sakit kaki bisa-bisa...Pastu aku selalu sakit kepala..

Hb aku rendah masa aku booking hari tu...Before pregnant pon Hb aku borderline...Harap lepas makan hematinics aku punya Hb bole pick up la..

Till then..

XOXO.

*amacam ada gaya istanbul2 jadah tu..*
 
;